Obvestila

Nacionalni forum socialnega podjetništva 2013: 

Investirajmo v neizkoriščene potenciale Slovenije

Spoštovani,

vabimo vas, da se udeležite Nacionalnega foruma socialnega podjetništva 2013: Investirajmo v neizkoriščene potenciale Slovenije, ki bo potekal v ponedeljek, 2. 12. 2013, s pričetkom ob 9. uri v dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, Dunajska cesta 18. Udeležba na forumu je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava na E: info@fsp.si najkasneje do 29. 11. 2013. Za več informacij pišite na E: info@fsp.si

ali pokličite M: 031 348 930.

 

Namen foruma je pospešiti razvoj družbeno odgovornega podjetništva v Sloveniji s spodbujanjem investiranja v neizkoriščene potenciale Slovenije. Na forumu bodo z udeleženci svoje izkušnje s področij razvoja socialnega podjetništva in ustvarjanja novih delovnih mest delili predstavniki socialnih podjetij, novih zadrug ter malih in srednje velikih družbeno odgovornih podjetij, predstavljene pa bodo tudi nove iniciative, namenjenje izboljševanju bivalnih in življenjskih pogojev državljanov, ki bodo prilagojene potrebam vseh generacij v mestih in na podeželju. Predstavniki državnih institucij bodo predstavili aktualne zakonodajne pobude in spremembe ter programe in aktivnosti s področja spodbujanja razvoja socialnega podjetništva in zadružništva v Sloveniji.

Nacionalni forum socialnega podjetništva organizirajo: Slovenski forum socialnega podjetništva, Zavod Gostoljubnost slovenskih domov, Socialni inkubator, Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA in Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s: Skupnostjo občin Slovenije, Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, Zvezo društev upokojencev Slovenije Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije,  Razvojnim centrom Srca Slovenije, Zavodom ZA spodbujanje razvoja socialnega podjetništva in storitev, Zadrugo eTRI, podjetjem Ponika, raziskave in razvoj, Središčem Rotunda iz Kopra, Regionalnim razvojnim centrom iz Zagorja, Regionalno razvojno agencijo severne Primorske, Stanovanjsko kooperativo Tovarna, Inštitutom Potencial, socialnim podjetjem Kooperativa Konjice, Zadrugo Dobrote, društvom Naprej, Zavodom za razvoj uporabnih podjetniških vsebin Doseg, Zavodom Viva in projektom Reinovator.

 

 

Aktualne socialne in ekonomske spremembe vodijo v razvoj nove družbene paradigme, katere pomembni stebri v Sloveniji in po svetu so predvsem zadruge in socialna podjetja, ki priložnosti za razvoj in ustvarjanje novih delovnih mest iščejo v številnih neizkoriščenih potencialih Slovenije, kot so: lokalna prehranska, energetska in stanovanjska samooskrba, delavsko, stanovanjsko in medgeneracijsko zadružništvo ter t. i. coworking. Organizatorji  Nacionalnega foruma socialnega podjetništva 2013 smo prepričani, da lahko predvsem z medsebojnim sodelovanjem in dobro organizacijo vsi deležniki lokalnega in nacionalnega razvoja skupaj prispevamo k izhodu iz gospodarske krize. Za dosego tega cilja pa se moramo osredotočiti na spodbujanje investicij v socialna podjetja in zadruge, ki so se v gospodarski krizi izkazali kot uspešni inovatorji poslovnih in zaposlitvenih priložnosti tako v Sloveniji kot v Evropi.

 

Vljudno vabljeni,

 

Tadej Slapnik

 

generalni sekretar foruma
socialnega podjetništva

Za vabilo s programom KLIKNITE TUKAJ.

Za program sejma socialnih podjetij PRIDNE  ROKE 2013
KLIKNITE TUKAJ.

Nadaljuj
Več...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.