Obvestila
MALI  TURIZEM IN ZAVOD  GOSTOLJUBNOST  SLOVENSKIH  DOMOV
Razvoj, rezultati, usmeritve 1993-2015
Tretje obdobje od leta 2005 dalje


Skupna organiziranost, promocija in trženje

Organiziranost manjših turističnih ponudnikov, ki zajema tudi njihovo promocijo in trženje, je v primerjavi z ostalimi turističnimi segmenti specifična in občutljiva. Manjši turistični ponudniki v primerjavi z večjimi turističnimi subjekti podpirajo aktivnosti, pri katerih so rezultati hitro opazni in jih neposredno občutijo. To je tudi pomemben vidik njihovega združevanja. Za učinke Zavoda PTO AS, sekcije sobodajalcev in Gospodarske zbornice Slovenije zaradi že doseženih spremembah zakonodaje manjši ponudniki, predvsem manjši ponudniki v obratovanju, niso niti vedeli, čeprav so se posredno odražali v njihovem poslovanju. Bili so rezultat prizadevanj družbeno bolj osveščenih posameznikov združenih v Zavodu PTO AS in organov Gospodarske zbornice v času obveznega članstva. Tako ni bilo nepričakovano, da je po ukinitvi obveznega članstva v Gospodarski zbornici Sloveniji, večina manjših turističnih ponudnikov iz njenega članstva izstopila. Ker Gospodarska zbornica Slovenije, ki deluje v interesu članstva, sedaj zastopa zlasti večje turistične subjekte, so manjši ponudniki, ne da bi bili kakorkoli soočeni z negativnimi posledicami, izgubili vzvod za uresničevanje svojih interesov v državni upravi.

V nastalem položaju si Zavod PTO AS (sedaj njegov naslednik Zavod Gostoljubnost slovenskih domov) samostojno prizadeva v odnosu do državne uprave nadaljevati z zastopanjem interesov bivšega članstva Gospodarske zbornice Slovenije, medtem ko s Slovensko turistično organizacijo nadaljuje izdajanje skupnega kataloga Zasebnih nastanitev, katerega je pred tem izdajala Gospodarska zbornica Slovenije. Na področju skupne organiziranosti, sicer v manjšem obsegu kot v času predstavitev tudi po Območnih gospodarskih zbornicah, nadaljuje z aktivnostmi za izgradnjo skupne organizacijske platforme po terenu in podpira razvoj sodobne IKT platforme za povezovanje manjših turističnih ponudnikov nastanitev.


Vsebine v podmenijih » Skupna organiziranost, promocija in trženje «:

   
      
ETRIPS – spletno mest
Poslovni sistem MANAGER
Spletna aplikacija ProGOST
Katalog zasebnih nastanitev
Mediji
V prvem obdobju do leta 1996
          Nekateri članki iz tega obdobja
V drugem obdobju od leta 1996 do 2005
Nekateri članki iz tega obdobja
Oddaje in prispevki na televiziji v tem obdobju  
V tretjem obdobju od leta 2005 dalje
         Nekateri članki iz tega obdobja
         Oddaje in prispevki na televiziji v tem obdobju
   
Članstvo
        Neposredne dejavnosti Zavoda GSD članstvu
Nadaljuj
Več...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.