Obvestila

MALI  TURIZEM IN ZAVOD  GOSTOLJUBNOST  SLOVENSKIH  DOMOV
Razvoj, rezultati, usmeritve 1993-2015


Tretje obdobje od leta 2005 dalje

V tem obdobju je opazna rast aktivnosti na področju turistične ponudbe malega turizma. Med drugim so dosežene pomembne spremembe zakonodaje v predhodnem obdobju, delovanje LTO-jev, aktivnejša vloga STO-ja, izvajanje turističnih projektov lokalnih skupnostih in razvoj podjetniškega podpornega okolja omogočili tudi hitrejši podjetniški razvoja manjših ponudnikov nastanitev. Opaziti je odpiranje novih manjših nastanitvenih objektov različnih tipov in oblikovanje ter razvoj tematskih turističnih produktov. Med njimi izstopajo Hiše s tradicijo,
Turizem v zidanicah in pohodništvo ter kolesarstvo. Pred spremembo zakona o gostinstvu, ki je do tega obdobja dovoljeval opravljanje nastanitvene dejavnosti samo v stanovanjih, na kmetijah in v nastanitvenih obratih, je Zavod PTO AS lahko le navajal zidanice in podobne specifične objekte kot potencial za razvoj izvirnih turističnih produktov.

Članstvo v Gospodarski zbornici je v tem obdobju postalo neobvezno. Manjši turistični  ponudniki nastanitev so zbornici prenehali plačevati članarino, zato je delo sekcije sobodajalcev zamrlo, čeprav sekcija ni ukinjena. Organizacijsko gledano so manjši turistični ponudniki postali še bolj nepovezani. Po ukinitvi obveznega članstva je njihovo povezovanje izrazito odvisno od neposrednih in takoj pričakovanih učinkov. Zaradi tega je potrebno za njihov razvoj, ki je tudi v širšem družbenem interesu, za doseganje večje poslovne učinkovitosti in družbenih standardov, narediti več za njihovo  osveščanje, izobraževanje in prenašanje dobrih praks.

V ta namen, da je v javnem interesu tudi pričakovano družbeno usmerjanje k skupni organiziranosti različnih ponudnikov malega turizma, je vsebina naslednjih poglavij namenjena tudi utemeljitvi te družbene funkcije.Vsebine v podmenijih " Tretje obdobje od leta od leta 2005 dalje " :


3.2.1. Posveta v Državnem svetu RS temo » Neskladne zakonske podlage in nesankcionirane zlorabe oddajanja stanovanj izničujejo podjetništvo in povečujejo socialno diferenciacijo prebivalstva « in » Različni nameni rabe stanovanj «

3.2.2. Sodelovanjem  v razpravah sprememb stanovanjskega zakona (SZ)
   
      
ETRIPS – spletno mest
Poslovni sistem MANAGER
Spletna aplikacija ProGOST
Katalog zasebnih nastanitev
Mediji
V prvem obdobju do leta 1996
          Nekateri članki iz tega obdobja
V drugem obdobju od leta 1996 do 2005
Nekateri članki iz tega obdobja
Oddaje in prispevki na televiziji v tem obdobju  
V tretjem obdobju od leta 2005 dalje
         Nekateri članki iz tega obdobja
         Oddaje in prispevki na televiziji v tem obdobju
   
Članstvo
        Neposredne dejavnosti Zavoda GSD članstvu
 
Nadaljuj
Več...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.